Welkom bij Mondzorg Lutjegast
 

Kindvriendelijke tandarts!

Kinderen zijn welkom vanaf het moment dat ze hun eerste tandje krijgen. Controles bij kinderen worden op gemoedelijke wijze gedaan. Tandarts Fauve Meidam maakt een praatje met ze, gaat tandjes tellen en na het bezoek krijgen ze een muntje van de tandarts waarmee ze zelf een verassing uit de automaat mogen halen. De automaat is in de regel een enorme hit onder de kinderen, het stimuleert om in de stoel gaan en het is geen straf om naar de tandarts te gaan. Zo vroeg mogelijk starten bij de tandarts heeft meerdere voordelen. Als eerste natuurlijk het preventieve aspect om gaatjes te voorkomen. Daarnaast is het prettig dat mochten ze onverhoopt eens een ongelukje krijgen met de tanden, ze ons reeds kennen en wij vele malen beter kunnen helpen. 

Kindertandheelkunde wordt in Nederland vergoed vanuit de basisverzekering voor kinderen van 0-17 jaar.  Verstandig dus om elk half jaar met uw kind(eren) de tandarts te bezoeken!

Met preventieve benadering willen we gaatjes in het gebit voorkomen, in plaats van ze te genezen. Gaatjes ontstaan als er bij het poetsen of in de voeding iets mis gaat. Daarom laten we kinderen en hun ouders zien hoe zij zelf gaatjes kunnen voorkomen, want gaatjes in het melkgebit hebben ook invloed op het blijvende gebit. Goed poetsen is een kunst, en wie goed zijn tanden leert poetsen en er daarnaast een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit Gewoon Gaaf houden!

Indien uw kind toch een behandeling dient te ondergaan, dan nemen wij hier rustig de tijd voor en zullen wij met rustige, vriendelijke benadering en goede uitleg behandelen. Tandarts Fauve Meidam heeft veel affiniteit met kinderen. Het behandelen van kinderen verloopt in de meeste gevallen probleemloos, mits je alles maar goed uitlegt en laat zien wat je gaat doen. Nieuwe dingen zijn altijd spannend, maar als je goed communiceert, de kinderen bij de behandeling betrekt, eerlijk uitlegt wat ze kunnen verwachten en waarom je iets doet, dan neem je een groot deel van hun angst al weg.